Her yüzyılda yetkin olmamızı sağlayan beceriler birbirinden farklı. 21. yüzyılda yetkin olmamızı sağlayan beceriler 3 ana gruba ayrılıyor:
“Genç Lider Yaz Kampı”nda 11-14 yaş arası gençlerimizle 21. yüzyıl öğrenme ve yenilik becerilerinde ustalaşmak üzere bol sorulu, bol keşifli, bol deneyimli, bol eğlenceli, bol kazanımlı bir yolculuğa çıkıyoruz.
İngilizce karşılığı ”4Cs” olan birbiriyle etkileşimli 4 efsane alan; Yaratıcılık, Eleştirel Düşünme, İletişim ve İş Birliği’ni gençler için felsefe ve eğlenceli deneyimsel öğrenme aktiviteleriyle bütünleştirdik. Mottumuz “Geleceğine Hazırlan”.
10 Temmuz-28 Ağustos tarihleri arasında haftada 3 gün 1,5 saat Ceba Play House & Garden Bodrum’da olacağız.
Sevgili Genç Lider, geleceğin yaratıcı, karar ustası, empatik ve işbirlikçi liderleri arasında yer almak ve bu 4 yetkinlikte ustalaşmak istiyorsan seninle birlikte olmaktan biz hem çok memnun olur, hem de çök öğreniriz.
Yapacaklarımız konusunda ipuçlarını buraya bırakıyorum:
Yaratıcı özgüveni güçlendiğinde ve yaratıcılık bir disiplin haline geldiğinde, istenilen yaratıcı eylemi ortaya çıkarmak kolaylaşır. Yaratıcılık, herkesin baktığını görmek, düşünmediğini düşünmek, yapmaya kalkışmadığını yapmaktır. Katma değer üreten yeni bir fikir ortaya koymak ve bunu hayata geçirmek için ham maddedir. Merakla, keşifle, sorgulamakla, hayal gücüyle, yeni deneyimler elde etmeye cesaretli olmakla alâkalıdır. Bir yandan da çok önemli bir uyum aracıdır. Değişen koşullara, ani ve zor değişimlere rahatlık seviyesinde uyum sağlamayı kolaylaştırır. Yaratıcılık, yeniliğin, değişime uyum sağlamının, değişimi başlatmanın, gelişimin, liderliğin anahtarıdır.
İyi bir eleştirel düşünür olunduğunda yaratıcılık serbest kalır ve eyleme geçer. Eleştirel düşünmedeki eleştirel, kriter kelimesiyle alakalıdır. Eleştirel düşünme mantıklı olma üst kriterini karşılayan düşünme biçimidir. Eleştirel yani mantıklı biçimde düşünmeyi öğrenmenin en iyi yolu güçlü ve cesur sorular sormak ve problemler üretmektir. Soruları ve problemleri üretebilmek için soruların ve problemlerin farkına varmak gerekir. Devamında da, bunlara yönelik eleştirel cevapları bulmak ve eyleme geçmektir ihtiyaç olan. Eleştirel düşünme yaratıcılığın ortaya çıkması ve eyleme geçmesinde önemli yer tutar. Eleştirel düşünme nihai noktada iyi bir karar vermekle alâkalıdır.
Yaratıcı fikir bir kişiden gelebilir, ancak fikrin olgunlaşması ve hayata geçmesi için etkin ve verimli bir iş birliğine yani farklı zihinlere, farklı düşüncelere, farklı duygulara, farklı becerilere ihtiyaç vardır. Bu farklılıklar iş birliği içerisinde doğru şekilde anlaşılır, doğru şekilde bir araya gelirse ve birbirini tamamlarsa katma değer yaratan gelişim, değişim ve dönüşüm ortaya çıkar.
Bu etkin ve verimli iş birliğinin hem anahtarı hem yapıştırıcısı iletişimdir. Özgüvenli ve empatik iletişim hem katma değer yaratmak için kendimizi doğru ifade etmede, hem iş birliği içerisinde olduğumuz insanları ikna etme ve etkilemede, hem de bu iş birliğini etkili ve verimli kılmada çok büyük önem taşır. İletişim tüm hayat başarımızın anahtarıdır.
Kampı tamamlayan her gencimize “Genç Lider” katılımcı sertifikası verilecektir.
https://iyzi.link/AJIvYQ tıklayarak kaydınızı yapabilirsiniz. Kontenjanımız 16 gencimizle sınırlıdır.
Daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa bilgi@dusunceokulu.com.tr ye mail gönderebilir ya da 0532 454 56 48 no’lu telefondan bize ulaşabilirsiniz.